Om PPMdoktorn

PPMdoktorn är en gratistjänst där du får information om allt som rör sparande och privatekonomis. Tjänsten vänder sig till alla oavsett ålder. Att kontinuerligt se över sitt sparande redan som ung blir allt viktigare. Man kan tjäna betydande belopp om man förvaltar sitt sparande väl, se följande exempel för PPMsparande. 

Fokus ligger på att ta fram och visa olika modellportföljer för olika typer av sparande. Du kan här kostnadsfritt följa våra modellportföljer med olika inriktning och risknivå. Vi använder oss av följande strategi.

Portföljerna visar bara hur vi själva investerar våra pengar. Var och en är givetvis själva ansvariga för sina placeringar. Läs vidare under viktig information!

Vi som driver PPMdoktorn arbetar som IT-konsulter/analytiker och uppdaterar sidan på vår fritid. Tjänsten är givetvis helt gratis för våra användare!

Varför startade vi PPMdoktorn?

Det började som en kul grej på jobbet att följa våra ppm-konton i en enkel ppm-tävling. Vi förstod efter ett tag hur mycket en bra förvaltning faktiskt gör på våra pensioner. Kompisar, släkt och vänner började snart intressera sig för våra fondval. Detta ledde till att vi av administrativa skäl la upp våra portföljer på webben för att det skulle enkelt att sköta och enkelt för oss att samla all vår information på ett ställe. Vi slipper skicka mail till kompisar och vänner och är inte beroende av en dator där portföljerna ligger.

Sidan är även lite av ett experiment eller tävling för att se vilken av våra portföljer/metoder som går bäst på lång sikt. Vi använder oss själva av portföljerna och vi har alla en lång erfarenhet och ett stort intresse av både aktier och fonder.

Du kan alltid kontakta oss för frågor eller synpunkter via kontakta PPMdoktorn så svarar vi så fort som möjligt.